Ayurvedische massage, de intensiteit is afhankelijk van je persoon

De ayurvedische massage is afkomstig uit India en kenmerkt zich door het feit dat er rekening wordt gehouden met de constitutie van de persoon. Ook wordt er bij de ayurvedische massage rekening gehouden met zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn bij het gebruik van de verschillende massagegrepen, het uitoefenen van meer of minder druk en de kruidenolie die gebruikt wordt. Iemand met een overwegend >Vata constitutie (lucht) zal een lichtere ayurvedische massage krijgen dan iemand met een Kapha constitutie (aarde). Omdat Vata gekenmerkt wordt door licht, droogte en minder materie zal de olie ook de kenmerken hebben die zorgen dat deze wat dunnere en drogere huid gevoed en beschermd wordt. Tijdens de volledige Ayurvedische massage worden zowel de benen en de romp aan voor en achterzijde en het hoofd gemasseerd. In een ayurvedische massage wordt ook gewerkt met de Marmapunten en de Nadi's en het lokaliseren en verwijderen van blokkades hierin.

Ayurvedische massage stimuleert het zelfherstellend vermogen

Het effect van een Ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam, de emotionele toestand als de geest. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

De ayurvedische massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid.
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning.
  • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash,reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

Prijzen

Losse behandling:
55 min.: € 55,-

Afspraak maken

U kunt hier een afspraak maken.